Gør din hest klar til stævne

Har du en hest, som du deltager i konkurrencer med, for eksempel dressur, spring eller military? Så har du sikkert mange forberedelser op til dette stævne, hvor du øver spring, dressur eller military spring og dressur samt forhindringsbaner. Det kan godt være, at du næsten udelukkende fokuserer på hestens evner indenfor disse discipliner, men mere glemmer dens komfort og præsentation under stævnerne.

Præsentation af det ydre tæller også

Dommerne fokuserer dog også på hestens ydre og om den virker glad og komfortabel, hvilket giver en samlet helhedsvurdering til konkurrencen. Derudover gør disse to faktorer, at hesten enten yder mindre eller mere alt efter, hvordan den føler sig tilpas og dette kommer også rytteren til gode, at du har valgt at fokusere på disse aspekter af stævnet. Læs med her, hvor vi ser på, hvordan du kan øge hestens komfort og hvordan den ser ud.

Læg et komfortabelt sadelunderlag

Skal din hest i flere eller ligefrem mange konkurrencer i løbet af stævnet og er det ovenikøbet sommer, hvor den sveder mere, kan det være en stor fordel, at du lægger et blødt og velsiddende sadelunderlag under sadlen. Et sadelunderlag af bomuld eller lammeuld vil gøre, at sveden bliver absorberet og dermed ikke giver hesten gnavesår undervejs. Noget, som den ellers vil blive generet af og distraheret af, så den ikke kan fokusere ordentligt på selve ridningen. Hav gerne flere sadelunderlag fra fra Canem med og for at vide mere om de forskellige typer, så læs mere her.

Læg dækken på hesten før og efter konkurrencen

Når hesten har sprunget højt og hurtigt eller redet et svært dressur program, kommer den til at svede og hvis den ikke får et dækken på derefter, vil den også hurtigt komme til at fryse. Giv dermed et dækken på hesten, både når I skridter efter træningen, før konkurrencen og efter konkurrencen, når hesten har ydet sit ypperste. Du sikrer dig her, at hesten ikke bliver våd og kold og syg af at deltage og den vil også virke mere tryg og komfortabel. Et dækken kan også være godt at bruge, hvis du har noget ventetid med den i mellem to konkurrencer, hvor I rider rundt og venter på jeres tur. Ligeledes hvis det regner, blæser eller sner og I skal varme op udendørs, inden I skal ind til dommerne. Så kan et dækken gøre, at hesten ikke ligner en druknet mus.

Giv gamacher på

Hvis hesten deltager i springkonkurrencer, kan det være en stor fordel for den at have gamacher på, så den ikke skader sine ben undervejs. Ligeledes er det en fordel, hvis den deltager i stævner udendørs, hvor sten og mudder kan springe op på benene og lægge sig til irritation og gnavesår. Det ser også pænt ud og hesten vil være godt beskyttet.

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *